Gedraaid

 • Elis Regina

  Eindelijk eens een vrouw in de draaicirkel. Het werd tijd. Van de meer dan honderd artikelen ging het maar in vijf niet meteen over mannen. Om meteen te ontkrachten dat muziek gezongen, gespeeld of gecomponeerd door vrouwen de aandacht niet waard is, deze keer het volle licht op een groot Braziliaans zangeres: Elis Regina.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Charlie Christian

  Twee jaar geleden liep ik op een verloren zondag een klein zaakje met tweedehands vinyl binnen. Op zoek naar niets eigenlijk bladerde ik door de bakken. De jongen achter de toonbank zette een plaat op.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • John Moreland - Paradiso

  Toen ik in 2013 over John Moreland schreef zal ik een van de eersten in Nederland zijn geweest die het talent van deze singer-songwriter roemde. Een geweldige stem, ontroerende teksten en subtiel gitaarspel. Inmiddels zijn er meer die fan van hem zijn. Gisteren trad hij op, eerst in het charmante zaaltje van platenzaak Concerto, later die avond in een uitverkocht Paradiso.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Beatles

  De eerste lp's waren verzamelalbums: rood, blauw, rock 'n roll. Dubbel-lp's spotgoedkoop aangeschaft bij Radio Schram op de Hessenweg. Het was niet de muziek van mijn ouders, niet die van mijn zus. Vaag herinner ik me dat ik meer wilde horen van de band die ik op de radio had gehoord.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Led Zeppelin

  Wie opgroeide met de punk-gedachte wist dat twee akkoorden beter zijn dan drie. Voor je goed fatsoen kon je niet luisteren naar Pink Floyd, Emerson Lake Etcetera, alles wat nu prog rock wordt genoemd, jazz, lang uitgesponnen solo's, albums opgenomen in eindeloze studiosessies van bijvoorbeeld Steely Dan, die gitaristen twee dagen lieten spelen om er vervolgens maar 10 seconden van te gebruiken.

  Publicatiedatum , Medewerker

← ouder nieuwer →