Gedraaid

 • Joao Gilberto

  João Gilberto is veel meer zanger dan componist. Hij is de ideale vertolker van liedjes van de grote Braziliaanse liedjesschrijvers Antonio Carlos Jobim en later Caetano Veloso, maar hij maakte zich ook sambaliedjes eigen of blies een platgespeeld Besame mucho nieuw leven in, waarna het zelfs weer een mooi liedje lijkt.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Joao Gilberto

  Om de zoveel weken, als ik toevallig aan hem denk, tik ik de zoekterm 'Joao Gilberto' in. De grote bossa nova gitarist lijdt een teruggetrokken leven, is 86. Iedere keer hoop ik op de aankondiging van nieuwe optredens maar vrees ik berichten over zijn dood.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Elis Regina

  Eindelijk eens een vrouw in de draaicirkel. Het werd tijd. Van de meer dan honderd artikelen ging het maar in vijf niet meteen over mannen. Om meteen te ontkrachten dat muziek gezongen, gespeeld of gecomponeerd door vrouwen de aandacht niet waard is, deze keer het volle licht op een groot Braziliaans zangeres: Elis Regina.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Charlie Christian

  Twee jaar geleden liep ik op een verloren zondag een klein zaakje met tweedehands vinyl binnen. Op zoek naar niets eigenlijk bladerde ik door de bakken. De jongen achter de toonbank zette een plaat op.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • John Moreland - Paradiso

  Toen ik in 2013 over John Moreland schreef zal ik een van de eersten in Nederland zijn geweest die het talent van deze singer-songwriter roemde. Een geweldige stem, ontroerende teksten en subtiel gitaarspel. Inmiddels zijn er meer die fan van hem zijn. Gisteren trad hij op, eerst in het charmante zaaltje van platenzaak Concerto, later die avond in een uitverkocht Paradiso.

  Publicatiedatum , Medewerker

← ouder nieuwer →