Gedraaid

 • Jaki Liebezeit

  Jaki is er niet meer. Hij overleed op 22 januari aan een longontsteking. Zijn naam stond groot op de hoes van How Much Are They? Die 12 inch kocht ik vanwege het gelijknamige nummer, waarin een ritmebox de maat aangeeft en Liebezeit helemaal niet te horen is. Een naam als een liefdesuiting aan tijd, die vergeet je niet snel. Jaki, mooi kort daarvoor.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Randy Weston

  In Hannah and her Sisters loopt Woody Allen (op 1:27:10) langs een filiaal van Tower Records. Hij ziet Dianne Wiest staan met wie hij eerder een geheel mislukte ontmoeting had. Hij gaat naar binnen, spreekt haar aan en schuifelt met haar langs de bakken met jazz-albums. Even voorbij Clifford Jordan, Yusef Lateef en Booker Little valt Woody's blik op een hoes. Hij kijkt even op de voorkant en trekt het album uit het schap om de achterkant te kunnen bekijken.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Field Music

  Een half jaar geleden mopperde ik wat op het in mijn oren volstrekt inwisselbare, oneindige leger banjospelende jodelaars. Indie. David en Peter Brewis zullen het vaandel van een nieuwe revolutie niet dragen, de muziek van hun Field Music is eigenzinnig genoeg om mij wat hoopvoller te stemmen.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • John Lennon

  De liedjes zitten zo diep in mij dat elk ongewenst nummer in mijn hoofd ermee kan worden uitgezet. Bij het overhoren van Engelse woordjes dringt het gehele oeuvre zich ongevraagd op. Het zien van de zon die doorbreekt, de regen die ongenadig op je neerdaalt, een weg die zich voor je uitstrekt, meer is niet nodig.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • klaas

  Omcirkeld verloor deze week een trouwe abonnee. Een gevoelige klap, veel lezers heeft de lijst niet en er staat maar een vader van de schrijver op. Stond.

  Publicatiedatum , Medewerker

← ouder nieuwer →