Gedraaid

 • John Lennon

  De liedjes zitten zo diep in mij dat elk ongewenst nummer in mijn hoofd ermee kan worden uitgezet. Bij het overhoren van Engelse woordjes dringt het gehele oeuvre zich ongevraagd op. Het zien van de zon die doorbreekt, de regen die ongenadig op je neerdaalt, een weg die zich voor je uitstrekt, meer is niet nodig.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • klaas

  Omcirkeld verloor deze week een trouwe abonnee. Een gevoelige klap, veel lezers heeft de lijst niet en er staat maar een vader van de schrijver op. Stond.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Little Elton

  De revolutie die punk op gang bracht leidde tot een band als Ultravox; volkomen veilige, vervelende pop. Rock en roll begon opwindend maar eindigde in geneuzel. Even niet opletten en Little Richard is Elton John geworden.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Larry Graham

  Veel gedoe over haar, deze dagen. Voetballers met vreemde kammen, haar dat ongevraagd wordt aangeraakt, haar dat te lang, te kort, te steil, te gekruld, te raar geverfd is.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • John Barbirolli

  Er is een algemene neiging van critici om kunstenaars of kunstwerken onderschat of onbekend te noemen. Commentatoren bij sportwedstrijden doen dit met de sporters die ze in actie zien. Bij NBA-wedstrijden wordt er iedere quarter wel gewezen op een speler die 'underrated' zou zijn. Dat deze speler maar een van de weinigen is die mag spelen - 360 verdeeld over 30 teams - in deze wereldwijd bekeken basketbalcompetitie en niet over straat kan zonder handtekeningen uit te delen, doet er dan niet zoveel toe.

  Publicatiedatum , Medewerker

← ouder nieuwer →