Gelezen

 • Fela

  Muziek reist snel. Via korte golf, FM, zeelieden, DJ's of IP-pakketjes worden catchy melodietjes of aanstekelijk ritmes wereldwijd in een zucht doorgegeven. Dat James Brown en Fela Kuti of Orchestre Baobab en Cubaanse son muzikaal verwant zijn, zou een ongeoefend oor moeten kunnen horen. Hoe de muziek deze band is aangegaan, is minder voor de hand liggend.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • spirou

  Een straatmuzikant op een strandboulevard aan de Méditerranée. Flinke bakkebaarden, een vette bob kuif. Op het leren jasje na, een onvervalste rocker. Een gitaar voor zijn buik, de arm in aanslag voor het volgende akkoord.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • ![catastrofe](/images/catastrofe.jpg)

  De opmerking van Joseph Kerman over de [late stijl van Beethoven](http://www.draaicirkel.nl/36/harde-les) kreeg een onverwacht staartje toen ik het mooie artikel van Geoff Dyer las over Live at Temple University van Coltrane. Dit live album, de registratie van het laatste concert dat de misschien wel beroemdste saxofonist gaf, werd in 2014 uitgegeven op het Resonance label.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Wally Tax - Leven en lijden van een outsider

  Ik las Wally Tax - Leven en lijden van een outsider van Rutger Vahl, die in 2002 ziet hoe de gevallen beatzanger in een Barend & Van Dorp-uitzending wordt vernederd en min of meer uit ongenoegen daarover besluit een biografie over Wally te schrijven.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Boom's Blues

  Bij toeval kreeg ik Boom's Blues van Wim Verbei onder ogen. De University Press of Mississippi diende een aanvraag in voor vergoeding van de vertaalkosten. Ik las of het vermoeden terecht was dat de kwaliteit van dit boek voldoende zou zijn om de uitgever te ondersteunen. Geheel terecht, wist ik al snel. Wat een boek...

  Publicatiedatum , Medewerker

← ouder nieuwer →