Gelezen

 • Langston Hughes

  In We hadden liefde, we hadden wapens vertelt Christine Otten het verhaal van Rob Williams, zijn vrouw Mabel, en hun zoon Bobby. Rob en Mabel waren strijders voor gelijke burgerrechten in de Verenigde Staten. Het gezin woonde in Monroe, middenin North Carolina, een gebied met een dominante Ku Klux Klan-afdeling. Ze moeten daar vertrekken nadat er rellen zijn uitgebroken en ze worden beschuldigd van gijzeling van een blank echtpaar.

  Geplaatst , Medewerker

 • Kristin Hersh

  Kristin Hersh is de zangeres van Throwing Muses en van 100 Foot Wave. Ze is ook schrijfster, onder andere van Rat Girl waarin ze verslag doet van haar manische depressiviteit of bipolariteit. Ze vertelt dat ze muziek begon te horen, nadat ze van haar fiets was gereden door een oude vrouw in een Chevrolet. Muziek zo overweldigend dat ze het om moet zetten in songs.

  Geplaatst , Medewerker

 • catastrofe

  De opmerking van Joseph Kerman over de late stijl van Beethoven kreeg een onverwacht staartje toen ik het mooie artikel van Geoff Dyer las over Live at Temple University van Coltrane. Dit live album, de registratie van het laatste concert dat de misschien wel beroemdste saxofonist gaf, werd in 2014 uitgegeven op het Resonance label.

  Geplaatst , Medewerker

 • Wally Tax - Leven en lijden van een outsider

  Ik las Wally Tax - Leven en lijden van een outsider van Rutger Vahl, die in 2002 ziet hoe de gevallen beatzanger in een Barend & Van Dorp-uitzending wordt vernederd en min of meer uit ongenoegen daarover besluit een biografie over Wally te schrijven.

  Geplaatst , Medewerker

 • Boom's Blues

  Bij toeval kreeg ik Boom's Blues van Wim Verbei onder ogen. De University Press of Mississippi diende een aanvraag in voor vergoeding van de vertaalkosten. Ik las of het vermoeden terecht was dat de kwaliteit van dit boek voldoende zou zijn om de uitgever te ondersteunen. Geheel terecht, wist ik al snel. Wat een boek...

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →