Gezien

 • Roltrap

  In de tijd dat ik dat nog wel eens deed brandde ik af en toe een cd met een serie losse nummers waar ik veel naar had geluisterd. Die playlists gaf ik dan de titel zomaar, omdat er geen enkele aanleiding voor was.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jazz on a Hot Summers Day

  Wie de concertfilm Jazz on a Hot Summer’s Day heeft gezien, zal het prachtige optreden van Anita O’Day niet snel vergeten.

  Geplaatst , Medewerker

 • Steve McQueen - Lovers Rock

  In Lovers Rock, de tweede film van Steve McQueens’ mooie, aangrijpende Small Axe-serie wordt er een feest gegeven waar een primitief sound system draait.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jazz Loft

  Sy Johnson schreef en arrangeerde het prachtige nummer For Harry Carney dat Charles Mingus op Changes Two (1975) zette. Ik schreef eerder over mijn zoektocht naar de makers. Johnson was vanaf 1973 Mingus’ vaste arrangeur. Hij was ook fotograaf en docent. In een poging meer over hem te weten te komen, verzeilde ik – het was nieuwjaarsdag, wat wil je – in een lezing die hij in 2013 gaf aan de universiteit van Arizona; het Center for Creative Photography om precies te zijn.

  Geplaatst , Medewerker

 • vivian

  Op de Vivian Maier-tentoonstelling in FOAM bleef mijn oog hangen op een foto van een man op een viaduct. Hij kijkt, zijn handen gestoken in de zakken van zijn werkmansbroek, uit over de straat onder hem.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →