Gezien

 • Il Colibri

  Bij het zien van een scene met twee dansende jongens in de film Il Colibri schoot ik vol. Ze dansen wild op London Calling van de Clash, terwijl er zich elders in huis een drama voltrekt.

  Geplaatst , Medewerker

 • Robbie & Levon

  Een van de verhalen over The Last Waltz is altijd dat Levon Helm de ster van de show is. Bij de vertoning onlangs in het fijne Filmhuis Bussum viel het mij op dat Robbie Robertson nog meer dan Levon het middelpunt is waar alle aandacht naar uit gaat. Hij dirigeert de boel en regisseur Martin Scorsese laat zijn camera's steeds op Robertson mikken, en die straalt van geluk.

  Geplaatst , Medewerker

 • Americans

  Ik keek naar een aflevering van The Americans op een van streamingdiensten. Het was bij een wending in het verhaal dat ik de losse, melodieuze basnoten en gestrumde gitaarakkoorden hoorde, de drummer roffelen en een jongensstem zingen:

  Geplaatst , Medewerker

 • Gil Scott-Heron muurschildering

  Met Philip - een van de grondleggers van deze site - bezocht ik het FOAM, waar we bijzondere foto’s zagen van Sara Cwynar en Sem Langendijk. Ik weet niet precies waar onze vrije associatie toe leidde, maar ergens halverwege kwamen wij uit op revolutie.

  Geplaatst , Medewerker

 • Roltrap

  In de tijd dat ik dat nog wel eens deed brandde ik af en toe een cd met een serie losse nummers waar ik veel naar had geluisterd. Die playlists gaf ik dan de titel zomaar, omdat er geen enkele aanleiding voor was.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →