Revolutie

Gil Scott-Heron muurschildering

Met Philip - een van de grondleggers van deze site - bezocht ik het FOAM, waar we bijzondere foto’s zagen van Sara Cwynar en Sem Langendijk. Ik weet niet precies waar onze vrije associatie toe leidde, maar ergens halverwege kwamen wij uit op revolutie.

In de apps die we in de dagen daarna uitwisselden dachten we vrolijk verder. Ik ontving een kaart die stelde dat Garamond niet het lettertype van een revolutie zou zijn. Mijn tegenzet Akzidenz Grotesk leek mij passend - elke revolutie blijkt achteraf een grotesk ongeval te zijn - maar werd verworpen. Er blijkt een fontfamilie te zijn die Revolution Gothic is genoemd, en waarin zowel lange manifesten als korte slogans goed leesbaar kunnen worden getoond.

Revolution font

De kleding kan worden uitbesteed aan het Deense merk Revolution, met mogelijk de eis dat de kleding er wat slijtvaster uit moet zien dat de tenues van de modellen op hun website. Wel binnenkort voor 80% duurzaam, niet geheel onbelangrijk in deze tijden.

Revolution kledingmerk

Dan rest nog de muziek. Ik zocht wat op het woord zelf en kreeg een bonte collectie liedjes. De zelfkastijding van de Last Poets zal misschien niet meer kunnen in deze tijd, het blijven opwindende en geestige raps. De grimmige observatie van Gil Scott-Heron mag natuurlijk niet ontbreken, net als de klassieker van de Beatles. Er wordt altijd te weinig aandacht aan reggae gegeven, maar in dat genre zijn veel fraaie liedjes over omwentelingen te vinden. Met de kalme haast statige elegantie van Byrne & Veloso eindigt deze eclectische mix.

 1. Last Poets - When The Revolution Comes
 2. Last Poets - Niggers Are Scared Of Revolution
 3. Gil Scott Heron - The Revolution Will Not Be Televised
 4. Joey Jefferson Band - Revolution Rap
 5. Steve Earle - The Revolution Starts…
 6. The dB’s - Revolution of the Mind
 7. Spacemen 3 - Revolution
 8. The Beatles - Revolution
 9. Tomorrow - Revolution (phased mono version)
 10. Big Star - Love Revolution
 11. Guided by Voices - Can’t Hear The Revolution
 12. Beastie Boys - Beastie Revolution
 13. The Clash - Revolution Rock
 14. Freddie McGregor - I Am A Revolutionist
 15. Hugh Mundell - Revolution a Come
 16. Bim Sherman & Singers And Players - Revolution
 17. Bob Marley & The Wailers - Revolution
 18. Caetano Veloso & David Byrne - The Revolution

Gedraaid op:

← Ouder Nieuwer →