Gelezen

 • Edgar Degas

  In een bespreking van de catalogus bij een expositie van de schilder Edgar Degas las ik twee zinnen die me akelig bekend voorkwamen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Misha Mengelberg met Han Bennink

  Bij American Book Centre op het Spui kocht ik een paar jaar geleden Weather Bird. Jazz at the Dawn of its Second Century van Gary Giddins. Een mooi gebonden boek, uitgegeven door Oxford University Press, afgeprijsd voor een bedrag dat dichter bij diefstal dan koop komt.

  Geplaatst , Medewerker

 • Marc Fischer

  Twee jaar geleden schreef ik twee berichten over João Gilberto. Bij het schrijven hiervan ging de gedachte door me heen dat hij een perfect onderwerp voor een documentaire zou zijn. De zoektocht naar de man die zich heeft teruggetrokken van de wereld, een poging om de magie van zijn werk te verklaren.

  Geplaatst , Medewerker

 • Balzac en Sije

  Stefanie moest voor haar lijst Balzac et la petite tailleuse van Dai Sijie lezen. Een mooie roman die zich afspeelt in China tijdens de Culturele Revolutie. Twee jongens zijn voor hun heropvoeding verbannen naar een dorpje in de bergen waar ze zwaar lichamelijke arbeid moeten verrichten. De verteller en zijn vriend Luo zijn opgegroeid in een cultureel onderlegd gezin, en missen de verhalen van films en romans.

  Geplaatst , Medewerker

 • David Byrne-Brian Eno

  In 1981 was het nog een onschuldig, geciviliseerd verwoord bezwaar. David Byrne en Brian Eno gebruikten een sample van gezongen gebeden op Qu'ran, het eerste nummer op de B-kant van My Life in the Bush of Ghosts. Daartegen werd bezwaar gemaakt door een religieuze organisatie, waarna Byrne, Eno en de platenmaatschappijen – Sire in VS, EG in VK en Polydor in Europa – het nummer van toekomstige edities weglieten. Jammer, want het heeft een lome funky swing en de gezangen passen perfect in het muzikale wereld van dit album.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →