Gedraaid

 • Essex Green

  Een paar Platenblad-nummers (#250) geleden merkte de hoofdredacteur op dat de respons van zijn lezers op een oproep voor de top 3 van een artiest slecht was wanneer de veilige jaren ’70 werden verlaten. Dat deed hij naar aanleiding van een oproep om de beste albums van de Go-Betweens op een rijtje te zetten.

  Geplaatst , Medewerker

 • Tours

  Er is een Fransman, ik meen dat hij Thierry of Julien heet, die een cassette heeft, een Maxell C-90, met op kant A Junkyard van Birthday Party en op kant B The Glitterhouse van Medium Medium.

  Geplaatst , Medewerker

 • Kattenburgerstraat

  Met Bas maakte ik zo'n vijftien radioprogramma’s. We mochten tijd vullen op Radio K, een nietige zender opgesteld in een ruimte van de Kattenburgerstraat-studentenflats.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jim Hall

  Jim was oud en heel erg krom. Een paar jaar eerder had hij een operatie aan zijn rug gehad. Als je hem het podium van het BIM-huis op zag schuivelen, zijn lijf moeizaam aan het brein gehoorzamend, gaf je er geen cent voor dat zijn vingers wel zouden luisteren.

  Geplaatst , Medewerker

 • Wibautstraat

  Het binnenzitten geeft tijd om eens wat op te ruimen. In de stofvrije kelders waar het Draaicirkel-archief is opgeborgen vond ik een half afgeschreven verhaal uit 2017 over de invloed van streamingdiensten op onze muziekcultuur in het algemeen en op luisteren in het bijzonder.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →