Gedraaid

 • Levon Helm

  In 2011 ging ik naar Amerika voor een reis die van New York naar Boston leidde, met tussenstops in Seneca Falls, Buffalo, Niagara Falls, Philadelphia en een week in Woodstock. Ergens had ik gelezen dat Levon Helm daar huisconcerten gaf, en dat dit een geweldige ervaring was. Ik keek of hij zijn schuur open gooide in de week dat we daar waren, en dat deed hij. Ik kon zomaar een kaartje krijgen en bestelde, ik zou wel zien of ik er ook echt bij kon zijn.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jon & the Nightriders en The Young & the Free

  In 1985 kocht ik twee albums bij de supermarkt in de Prinses Irenelaan in Uithoorn. Ze stonden in een uitverkoopbak bij de kassa. Voor een paar gulden mochten ze weg.

  Geplaatst , Medewerker

 • Justin Vollmar

  Een paar jaar geleden schreef ik al eens over de liedjesschrijver Justin Vollmar. Dat hij zeer bedreven is in het bestaan buiten de publieke aandacht bleek eens te meer. Via de mailinglist van Bluesanct, een van de labels die zijn muziek uit brengt, kwam ik uit bij toeval uit op de Bandcamp-pagina van Open Window, een album uit 2016.

  Geplaatst , Medewerker

 • Autoroute

  Radio is tegenwoordig steeds moeilijker te beluisteren. Programma’s gepresenteerd met een holle stem die zinnen dwars door de muziek heen laat galmen. Grappen makend waarbij lachen niet eenvoudig is. Muziek die door algoritmes of managers uit een steeds beperkte verzameling artiesten wordt geselecteerd, vrij liefdeloos maar steeds beter in staat om een groot publiek te vermurwen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Chick Corea

  Ik geloof niet in toeval, behalve dat sommige gelijktijdige gebeurtenissen geheel toevallig zijn. Bij een van mijn omzwervingen op Discogs - de beste platenzaak die ik ooit bezocht na Get Records en Concerto - kocht ik No Mystery van Return to Forever. Er waren twee aanleidingen.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →