Gedraaid

 • waterscheiding - beeld: Birgit Speulman

  In mijn platenkast heb ik lang een strikte scheiding gemaakt tussen voor en na. Het kleine stapeltje albums van het voor-tijdperk kregen een aparte, onopvallende plek.

  Geplaatst , Medewerker

 • Velvet Underground

  We luisterden naar de Pixies, Sonic Youth, Trouble Funk maar vooral naar Live van Velvet Underground. Soms overstuurd, er mist van alles hoog en laag, maar toch zijn er maar weinig livealbums die zo bedwelmend goed klinken.

  Geplaatst , Medewerker

 • Talking Heads

  David Byrne is de man waar je niet omheen kunt bij Talking Heads. Het is een zeer muzikale non-muzikant, meer een kunstenaar dan zanger of gitarist, meer een vormgever dan een bandleider.

  Geplaatst , Medewerker

 • Charles Trenet

  In het Nederlandse heb ik niet veel met charmezangers. Liever gezegd, ik heb er nog geen horen zingen die me kon bekoren. En bekoren is nu eenmaal de belangrijkste opdracht voor zo’n zanger. Het zalvende, geruststellende dat dergelijke zangers kenmerkt, is wel aanwezig bij Franse zangers als Charles Trenet of Yves Montand.

  Geplaatst , Medewerker

 • Levon Helm

  In 2011 ging ik naar Amerika voor een reis die van New York naar Boston leidde, met tussenstops in Seneca Falls, Buffalo, Niagara Falls, Philadelphia en een week in Woodstock. Ergens had ik gelezen dat Levon Helm daar huisconcerten gaf, en dat dit een geweldige ervaring was. Ik keek of hij zijn schuur open gooide in de week dat we daar waren, en dat deed hij. Ik kon zomaar een kaartje krijgen en bestelde, ik zou wel zien of ik er ook echt bij kon zijn.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →