Gedraaid

 • Top 10 Platenblad #271

  Het is inmiddels een fijne traditie geworden om aan het einde van het jaar na te denken over albums die 30 jaar geleden zijn verschenen. Met veel plezier heb ik ook dit jaar gegraven in mijn collectie om een lijst te maken voor René van Kaams onvolprezen Platenblad.

  Geplaatst , Medewerker

 • Raymond Raposa

  Sommige artiesten kiezen ervoor om een nummer abrupt te eindigen, zo plotseling dat de luisteraar de oren spitst en wacht op wat komen gaat. Er volgt slechts stilte.

  Geplaatst , Medewerker

 • John Scofield

  Filmmaker Jörg Steinfeld vroeg een paar jaar geleden om financiering voor het maken van een documentaire over John Scofield. Scofield is een interessante muzikant, het plan klonk sympathiek dus droeg ik wat bij.

  Geplaatst , Medewerker

 • The Long Goodbye

  Bij het ordenen van mijn platenverzameling kwam ik dubbelalbums tegen waar op de ene schijf kant A en D zijn gedrukt en op de ander B en C tegen elkaar zitten: Journey Through The Secret Life Of Plants van Stevie Wonder en The History Of The Bonzos van Bonzo Dog Band. Memories, een verzamelwerk van gitarist Doc Watson, Sheik Yerbouti van Frank Zappa, It's Too Late To Stop Now, de live dubbelaar van Van Morrison, de soundtrack van Barry Levinsons film Diner, zelfde verhaal.

  Geplaatst , Medewerker

 • Slabco

  Kale, funky ritmes, goedkope synths, breakbeats, lijzige indie-vocalen, dat was het recept voor de albums die Steven Nereo tussen 1992 en 2005 uitbracht op zijn Slabco-label.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →