Gedraaid

 • the Staple Singers

  Ik leerde de groep kennen door hun cover van Slippery People van Talking Heads. Het Heads-album waar dit nummer opstond - Speaking in Tongues - vond ik altijd te droog en te klein klinken, alsof de muzikanten los van elkaar in kasten zijn geduwd. Hoe de nummers van dat Heads-album kunnen klinken bewijst de soundtrack van de Stop Making Sense-film. Warm, funky, met veel speelplezier vastgelegd.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jim Kweskin

  Ik schreef al eerder over hem, maar vandaag kwam ik een video tegen die eens te meer duidelijk maakt waarom Jim Kweskin geweldig is.

  Geplaatst , Medewerker

 • Can

  Can heb ik pas laat ontdekt. Jammer, want rond mijn 18e zou het mijn favoriete band zijn geweest. Ik kan nu wel horen dat dit zo is, maar kan het niet meer voelen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Michael Cuscuna

  Ik had mij eerder voorgenomen om mijn bewondering voor Michael Cuscuna (1948-2024) om te zetten in een artikel. Het is er niet van gekomen en vanochtend schrok ik op bij het bericht dat hij op 19 april was overleden.

  Geplaatst , Medewerker

 • Roger Robinson

  Bij mijn overzicht van dub dichters vergat ik er een te noemen. Daar had ik ook nog niets van gelezen of gehoord. Dat veranderde eind maart voor de podcast/radiouitzending van On the Wire van Steve Barker.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →