Gedraaid

 • Space

  2019, 50 jaar na de maanlanding. Reden voor de Volkskrant om Olaf Tempelman de invloed van de verovering van de ruimte op muziek te laten belichten. Hij noemt King Crimson, Van Der Graaf Generator en de hoezen van Yes. Natuurlijk Bowie, Pink Floyd, The Moody Blues, Hawkwind, zelfs de Doors.

  Geplaatst , Medewerker

 • John Hiatt

  Bij het lezen van het verzoek van Platenblad om een top 3 van albums van John Hiatt samen te stellen, vlogen het onafscheidelijke paar Slug Line / Two Bit Monsters en daarna Riding With The King meteen door mijn hoofd. Zo klaar, de snelste samenstelling van een toplijstje ooit.

  Geplaatst , Medewerker

 • Alexandria Ocasio-Cortez

  Bij DWDD ging het over Alexandria Ocasio-Cortez. Na het tonen van een filmpje waarin het spraakmakende congreslid danst op het funky War, schreef Amerika-kenner Eelco Bosch van Rosenthal het nummer doodleuk toe aan Bruce Springsteen. Matthijs van Nieuwkerk corrigeerde hem niet. Dan moet ik het maar doen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Platenblad

  Platenblad, een blad voor liefhebbers van vinyl en veel geklets over vergleden jaren, vroeg lezers om een lijstje te maken van de 10 beste albums van 1988. Je mocht er iets bij schrijven. Lang dralen voor mijn cd's, lp's en tapes leverde dit lijstje op.

  Geplaatst , Medewerker

 • Wilbert Cornelissen

  Onlangs overleed dichter Wilbert Cornelissen. Ik kende hem niet goed, maar sprak hem wel eens bij Perdu waar hij vaste gast leek van de avonden die daar werden georganiseerd. Een aardige, belezen jongen.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →