Gedraaid

 • Amanda Petrusich

  Ik heb afgesproken in het café maar ben te vroeg. Op het fonds maakte ik een kopie van een artikel in The New Yorker, een bespreking van A Head Full of Dreams van Coldplay.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Assurancetourix postzegel

  Of het nu een blokfluit, dwarsfluit of piccolo is die wordt bespeeld, de klanken die op het blaasinstrument worden voortgebracht roepen ergernis op. Niet alleen vanwege de herinnering aan een pril muzikaal verleden waarin allerlei wijsjes door het instrument moesten worden geblazen, lijkt het vooral de klank waaraan men zich al snel ergert.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Joao Gilberto

  João Gilberto is veel meer zanger dan componist. Hij is de ideale vertolker van liedjes van de grote Braziliaanse liedjesschrijvers Antonio Carlos Jobim en later Caetano Veloso, maar hij maakte zich ook sambaliedjes eigen of blies een platgespeeld Besame mucho nieuw leven in, waarna het zelfs weer een mooi liedje lijkt.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Joao Gilberto

  Om de zoveel weken, als ik toevallig aan hem denk, tik ik de zoekterm 'Joao Gilberto' in. De grote bossa nova gitarist lijdt een teruggetrokken leven, is 86. Iedere keer hoop ik op de aankondiging van nieuwe optredens maar vrees ik berichten over zijn dood.

  Publicatiedatum , Medewerker

 • Elis Regina

  Eindelijk eens een vrouw in de draaicirkel. Het werd tijd. Van de meer dan honderd artikelen ging het maar in vijf niet meteen over mannen. Om meteen te ontkrachten dat muziek gezongen, gespeeld of gecomponeerd door vrouwen de aandacht niet waard is, deze keer het volle licht op een groot Braziliaans zangeres: Elis Regina.

  Publicatiedatum , Medewerker

← ouder nieuwer →