Gedraaid

 • Jon & the Nightriders en The Young & the Free

  In 1985 kocht ik twee albums bij de supermarkt in de Prinses Irenelaan in Uithoorn. Ze stonden in een uitverkoopbak bij de kassa. Voor een paar gulden mochten ze weg.

  Geplaatst , Medewerker

 • Justin Vollmar

  Een paar jaar geleden schreef ik al eens over de liedjesschrijver Justin Vollmar. Dat hij zeer bedreven is in het bestaan buiten de publieke aandacht bleek eens te meer. Via de mailinglist van Bluesanct, een van de labels die zijn muziek uit brengt, kwam ik uit bij toeval uit op de Bandcamp-pagina van Open Window, een album uit 2016.

  Geplaatst , Medewerker

 • Autoroute

  Radio is tegenwoordig steeds moeilijker te beluisteren. Programma’s gepresenteerd met een holle stem die zinnen dwars door de muziek heen laat galmen. Grappen makend waarbij lachen niet eenvoudig is. Muziek die door algoritmes of managers uit een steeds beperkte verzameling artiesten wordt geselecteerd, vrij liefdeloos maar steeds beter in staat om een groot publiek te vermurwen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Chick Corea

  Ik geloof niet in toeval, behalve dat sommige gelijktijdige gebeurtenissen geheel toevallig zijn. Bij een van mijn omzwervingen op Discogs - de beste platenzaak die ik ooit bezocht na Get Records en Concerto - kocht ik No Mystery van Return to Forever. Er waren twee aanleidingen.

  Geplaatst , Medewerker

 • 2020

  Lijstjes maken van favoriete albums doe ik meestal met een denkpauze van 30 jaar. Die tijd had ik niet toen ik werd gevraagd naar mijn keuze voor 2020.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →