Gedraaid

 • Peter Gabriel

  Hij was de zanger in de band waarin die vervelende drummer speelde. Die kon je niet goed vinden. De geaccepteerde mening was dat je een uitzondering mocht maken voor The Lamb Lies Down On Broadway. Maar goed ook, want het is een meeslepend dubbelalbum - zonder songs in de strikte zin, maar vol theater en verhalen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Cabaret Voltaire

  Industriële muziek klinkt altijd wat kil. Bij Cabaret Voltaire klinken de synthesizers vaak kwetsbaar, de bewerkte vocalen menselijk en de ritmes funky. Yashar was het nummer dat ik op mijn jongenskamer vaak draaide - als ze dit nu eens zouden draaien in plaats van die eeuwige Travolta-shit dan zou dansen op feestjes veel leuker zijn.

  Geplaatst , Medewerker

 • reconstructie

  Bij wat onderhoud van de pagina’s in de draaicirkel belandde ik in het archief van Wiencis.

  Geplaatst , Medewerker

 • waterscheiding - beeld: Birgit Speulman

  In mijn platenkast heb ik lang een strikte scheiding gemaakt tussen voor en na. Het kleine stapeltje albums van het voor-tijdperk kregen een aparte, onopvallende plek.

  Geplaatst , Medewerker

 • Velvet Underground

  We luisterden naar de Pixies, Sonic Youth, Trouble Funk maar vooral naar Live van Velvet Underground. Soms overstuurd, er mist van alles hoog en laag, maar toch zijn er maar weinig livealbums die zo bedwelmend goed klinken.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →