Gedraaid

 • Don Pullen

  Je zou maar jazzpianist zijn en voor je speelden Bud Powell, Thelonious Monk, Art Tatum, Randy Weston, Duke Ellington - om er een paar te noemen. Vrijwel onmogelijk om je te onderscheiden als origineel muzikant.

  Geplaatst , Medewerker

 • Platenblad 1990

  Het jaar waarin ik langzaam mijn blik verlegde. Mannen met houthakkershemden waren het nieuwe ding, en daar kon ik niet in mee gaan. Er zijn grenzen die moeten worden gerespecteerd. Desondanks nog veel mooie albums dat jaar, veel Amerikaans maar ook wat Engels.

  Geplaatst , Medewerker

 • Essex Green

  Een paar Platenblad-nummers (#250) geleden merkte de hoofdredacteur op dat de respons van zijn lezers op een oproep voor de top 3 van een artiest slecht was wanneer de veilige jaren ’70 werden verlaten. Dat deed hij naar aanleiding van een oproep om de beste albums van de Go-Betweens op een rijtje te zetten.

  Geplaatst , Medewerker

 • Tours

  Er is een Fransman, ik meen dat hij Thierry of Julien heet, die een cassette heeft, een Maxell C-90, met op kant A Junkyard van Birthday Party en op kant B The Glitterhouse van Medium Medium.

  Geplaatst , Medewerker

 • Kattenburgerstraat

  Met Bas maakte ik zo'n vijftien radioprogramma’s. We mochten tijd vullen op Radio K, een nietige zender opgesteld in een ruimte van de Kattenburgerstraat-studentenflats.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →