Gedraaid

 • Dr. John

  Bij mijn stukje over The Last Waltz merkte ik hem al even op: Dr. John The Night Tripper, de artiestennaam van Malcolm John Rebennack - die door vrienden en muzikanten Mac werd genoemd.

  Geplaatst , Medewerker

 • Amadeus Quartett

  De lichte gehoorproblemen die mij plaagden aan het begin van de virusuitbraak zorgden ervoor dat ik mijn toevlucht zocht in strijkkwartetten. Het was bij toeval dat ik er aan begon, maar daarna kon ik de muziek haast niet meer tegenhouden.

  Geplaatst , Medewerker

 • Maat Saxophone Quartet

  Het programma Diskotabel was mij al vaker aangeraden, maar het kwam er nooit van om op zondagmiddag af te stemmen op Radio 4. Dat doe ik nog steeds niet, want op die middag wil ik iets anders doen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Ahmad Jamal

  Oliver Wang van Soul Sides schreef bij het overlijden van Ahmad Jamal dat hij niet alleen wil schrijven over artiesten wanneer ze overlijden.

  Geplaatst , Medewerker

 • EDM

  Een aantal albums die op mijn longlist voor 2022 stonden groepeerde ik in de categorie ‘mannen met te veel tijd’. Ze werden gemaakt door jazz-muzikanten die edm - electronic dance music - maken, of edm-muzikanten die jazz proberen te spelen.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →