Gedraaid

 • Go-Betweens

  Voor Platenblad #250 vroeg René van Kaam om een top 3 van de beste albums van de Go-Betweens, de Australische band aangevoerd door Robert Forster en Grant McLennan.

  Geplaatst , Medewerker

 • Joni Mitchell & Bob Dylan

  Ik las de stelling in een muziekblad of hoorde deze uitgesproken in een documentaire. 'Iedereen werd verliefd op Joni'. Geen idee meer uit wiens mond dit werd opgetekend of geregistreerd. Het is een statement dat je schouderophalend, het zal wel, voor waar kunt aannemen, maar er schuilt ook iets vileins in.

  Geplaatst , Medewerker

 • Northern Soul

  Het is de vertwijfeling in de stem van Clarence Carter, het jeugdige vuur van Carl Carlton, de elegantie van Maxine Brown. Het is het allemaal net niet, maar naast en met elkaar is het helemaal goed.

  Geplaatst , Medewerker

 • Zee

  Lang, lang geleden deed een vriend van mij onderzoek naar het gebrek aan belangstelling voor het uitvoeren van klassieke muziekconcerten op tv. Ik zal daar vast wel wat ideeën over hebben gehad, maar als liefhebber van wat vluchtigere genres als garagepunk en reggae was mijn mening minder relevant.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jules Deelder

  Bij een van de grote themaprogramma's die vroeger door de publieke omroep werden uitgezonden ging het over geluk. Een voor een kwamen de bekende Nederlanders een roltrap op waar ze werden opgewacht door een presentator die steeds de vraag stelde: ‘Bent u gelukkig?’

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →