Gedraaid

 • Frank Zappa

  Op een van de eerste cassettes – een Philips C90 – stond op de ene kant Marks (1972) van Alquin en op de andere One Size Fits All (1975) van Frank Zappa and The Mothers Of Invention. Ik liet vrijwel altijd een tape ongemoeid wanneer ik er een album op had gezet, maar de muziek op deze cassette moest het al snel afleggen tegen een uitzending van Domino.

  Geplaatst , Medewerker

 • een paar albums uit 2022

  Vanwege omstandigheden heb ik niet het hele jaar goed kunnen volgen, toch vond ik wel twintig albums die zouden kunnen worden opgenomen in mijn top 10 van beste albums die in 2022 zijn uitgebracht. Genoeg om uit te kiezen. Veel power pop, vrouwen met gitaren en mannen met te veel tijd.

  Geplaatst , Medewerker

 • Stereogum

  Rond kerst las ik op Stereogum een interview dat Melissa Locker in 2013 hield met Laura Ballance, Superchunk-bassiste en oprichter van het Merge-label. De gekozen vorm van het interview was interessant. Om beurten kozen ze een liedje en bespraken dit vervolgens.

  Geplaatst , Medewerker

 • Soul

  Er bestaat een televisieversie van soul of funk, waarbij middelmatige maar enorm geprezen zangers woorden uitrekken tot acht keer de lengte.

  Geplaatst , Medewerker

 • Top 10 Platenblad #271

  Het is inmiddels een fijne traditie geworden om aan het einde van het jaar na te denken over albums die 30 jaar geleden zijn verschenen. Met veel plezier heb ik ook dit jaar gegraven in mijn collectie om een lijst te maken voor René van Kaams onvolprezen Platenblad.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →