Gedraaid

 • Northern Soul

  Het is de vertwijfeling in de stem van Clarence Carter, het jeugdige vuur van Carl Carlton, de elegantie van Maxine Brown. Het is het allemaal net niet, maar naast en met elkaar is het helemaal goed.

  Geplaatst , Medewerker

 • Zee

  Lang, lang geleden deed een vriend van mij onderzoek naar het gebrek aan belangstelling voor het uitvoeren van klassieke muziekconcerten op tv. Ik zal daar vast wel wat ideeën over hebben gehad, maar als liefhebber van wat vluchtigere genres als garagepunk en reggae was mijn mening minder relevant.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jules Deelder

  Bij een van de grote themaprogramma's die vroeger door de publieke omroep werden uitgezonden ging het over geluk. Een voor een kwamen de bekende Nederlanders een roltrap op waar ze werden opgewacht door een presentator die steeds de vraag stelde: ‘Bent u gelukkig?’

  Geplaatst , Medewerker

 • Platenblad

  Ook dit jaar maakte ik een top 10-lijstje voor Platenblad met de beste albums van dertig jaar geleden.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jagger en McCartney in trein

  De vraag was Beatles of Stones? Mij is deze maar zelden gesteld. Het antwoord zou Beatles zijn, dat was de eerste band waar ik een lp van kocht. Van de Beatles haalde ik veel in huis, van de Stones veel later maar twee: Sticky Fingers en It's Only Rock 'n' Roll. Het is het liedje in de ene hoek, de riff in de andere. In het midden knokken ze flink om de eer, in hun hoek zijn ze meester.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →