Gedraaid

 • Chick Corea

  Ik geloof niet in toeval, behalve dat sommige gelijktijdige gebeurtenissen geheel toevallig zijn. Bij een van mijn omzwervingen op Discogs - de beste platenzaak die ik ooit bezocht na Get Records en Concerto - kocht ik No Mystery van Return to Forever. Er waren twee aanleidingen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jim Kweskin en Geoff Muldaur

  De passie voor folk die eind jaren ’50 ontvlamde in de Verenigde Staten zorgde ervoor dat Geoff Muldaur zijn studie verwaarloosde. Hij ging liever op zoek naar Lonnie Johnson, en zocht samen met onder andere Jim Kweskin uit hoe je als blank jochie country blues kon spelen. De compilatie die Harry Smith maakte was het vuurtje.

  Geplaatst , Medewerker

 • 2020

  Lijstjes maken van favoriete albums doe ik meestal met een denkpauze van 30 jaar. Die tijd had ik niet toen ik werd gevraagd naar mijn keuze voor 2020.

  Geplaatst , Medewerker

 • Don Pullen

  Je zou maar jazzpianist zijn en voor je speelden Bud Powell, Thelonious Monk, Art Tatum, Randy Weston, Duke Ellington - om er een paar te noemen. Vrijwel onmogelijk om je te onderscheiden als origineel muzikant.

  Geplaatst , Medewerker

 • Platenblad 1990

  Het jaar waarin ik langzaam mijn blik verlegde. Mannen met houthakkershemden waren het nieuwe ding, en daar kon ik niet in mee gaan. Er zijn grenzen die moeten worden gerespecteerd. Desondanks nog veel mooie albums dat jaar, veel Amerikaans maar ook wat Engels.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →