Gedraaid

 • David Mancuso in de Loft

  Vijfde klas, vrijdagavond naar de soos op de Jan Steenlaan. In mijn herinnering ging ik iedere week, maar het zal niet meer dan een keer of acht zijn geweest.

  Geplaatst , Medewerker

 • John Darnielle

  Soms is lo-fi beter dan hi-fi, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het overdragen van emoties. John Darnielle zette het bittere No Children op Tallahassee (2002), het zevende album van The Mountain Goats.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jim Kweskin en Geoff Muldaur

  De passie voor folk die eind jaren ’50 ontvlamde in de Verenigde Staten zorgde ervoor dat Geoff Muldaur zijn studie verwaarloosde. Hij ging liever op zoek naar Lonnie Johnson, en zocht samen met onder andere Jim Kweskin uit hoe je als blank jochie country blues kon spelen. De compilatie die Harry Smith maakte was het vuurtje.

  Geplaatst , Medewerker

 • Robert Palmer

  De jaren tussen de 25 en 30 zijn gevaarlijk voor popsterren. Veel kan er verkeerd gaan, drank, drugs, mentale problemen waar musici wel vaker tegenaan schuren. Voorbij die 30-streep gaat het vrijwel altijd goed tot de 50. Hartproblemen, waarbij de combinatie van drank & drugs een even grote rol speelt als genetische weeffouten, komen in deze periode aan het licht.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jeff Lynne

  Ik moest denken aan een grap in een aflevering van Seinfeld. Jerry wordt ’s nachts wakker, moet lachen om een grap die in zijn droom werd gemaakt. Hij noteert het, maar de volgende ochtend kan hij zijn aantekeningen niet meer lezen. Als hij ze aan het einde van de aflevering weet te ontcijferen, begrijpt hij niet wat er nu zo leuk aan was.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →