Gedraaid

 • Dick Twardzik

  Tien jaar geleden zorgde het Franse radiostation FIP er op werkdagen voor dat ik op tijd wakker werd. Niet al te drukke maar ook geen suffe muziek. Een vriendelijke, licht sensuele stem die af en toe tussen de liedjes door vertelde dat het in Parijs 8 graden was maar in Marseille 16 graden met een zonnetje. Een nummer op een ochtend begin oktober zorgde ervoor dat ik wat sneller mijn bed uitkwam.

  Geplaatst , Medewerker

 • Peter Gabriel

  Hij was de zanger in de band waarin die vervelende drummer speelde. Die kon je niet goed vinden. De geaccepteerde mening was dat je een uitzondering mocht maken voor The Lamb Lies Down On Broadway. Maar goed ook, want het is een meeslepend dubbelalbum - zonder songs in de strikte zin, maar vol theater en verhalen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Cabaret Voltaire

  Industriële muziek klinkt altijd wat kil. Bij Cabaret Voltaire klinken de synthesizers vaak kwetsbaar, de bewerkte vocalen menselijk en de ritmes funky. Yashar was het nummer dat ik op mijn jongenskamer vaak draaide - als ze dit nu eens zouden draaien in plaats van die eeuwige Travolta-shit dan zou dansen op feestjes veel leuker zijn.

  Geplaatst , Medewerker

 • reconstructie

  Bij wat onderhoud van de pagina’s in de draaicirkel belandde ik in het archief van Wiencis.

  Geplaatst , Medewerker

 • waterscheiding - beeld: Birgit Speulman

  In mijn platenkast heb ik lang een strikte scheiding gemaakt tussen voor en na. Het kleine stapeltje albums van het voor-tijdperk kregen een aparte, onopvallende plek.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →