Gedraaid

 • belletjes

  Er is iets vreselijk misgegaan met de esthetiek van kerst, het harde groen en rood, de toe-eigening door mondiale merken, de liefdeloze radiostations met nog maar een paar liedjes in hun platenkoffer, de winkelcentra met de lelijke franje en de schrille klanken vanuit strategisch geplaatste speakertjes, de lelijke gebreide truien.

  Geplaatst , Medewerker

 • Platenblad

  Ook al worden de hoezen steeds lelijker, er blijft genoeg mooie muziek om voor Platenblad een top 10 te kiezen van albums die in 1991 verschenen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Dick Twardzik

  Tien jaar geleden zorgde het Franse radiostation FIP er op werkdagen voor dat ik op tijd wakker werd. Niet al te drukke maar ook geen suffe muziek. Een vriendelijke, licht sensuele stem die af en toe tussen de liedjes door vertelde dat het in Parijs 8 graden was maar in Marseille 16 graden met een zonnetje. Een nummer op een ochtend begin oktober zorgde ervoor dat ik wat sneller mijn bed uitkwam.

  Geplaatst , Medewerker

 • Peter Gabriel

  Hij was de zanger in de band waarin die vervelende drummer speelde. Die kon je niet goed vinden. De geaccepteerde mening was dat je een uitzondering mocht maken voor The Lamb Lies Down On Broadway. Maar goed ook, want het is een meeslepend dubbelalbum - zonder songs in de strikte zin, maar vol theater en verhalen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Cabaret Voltaire

  Industriƫle muziek klinkt altijd wat kil. Bij Cabaret Voltaire klinken de synthesizers vaak kwetsbaar, de bewerkte vocalen menselijk en de ritmes funky. Yashar was het nummer dat ik op mijn jongenskamer vaak draaide - als ze dit nu eens zouden draaien in plaats van die eeuwige Travolta-shit dan zou dansen op feestjes veel leuker zijn.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →