Gedraaid

 • Platenblad

  Ook dit jaar maakte ik een top 10-lijstje voor Platenblad met de beste albums van dertig jaar geleden.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jagger en McCartney in trein

  De vraag was Beatles of Stones? Mij is deze maar zelden gesteld. Het antwoord zou Beatles zijn, dat was de eerste band waar ik een lp van kocht. Van de Beatles haalde ik veel in huis, van de Stones veel later maar twee: Sticky Fingers en It's Only Rock 'n' Roll. Het is het liedje in de ene hoek, de riff in de andere. In het midden knokken ze flink om de eer, in hun hoek zijn ze meester.

  Geplaatst , Medewerker

 • Space

  2019, 50 jaar na de maanlanding. Reden voor de Volkskrant om Olaf Tempelman de invloed van de verovering van de ruimte op muziek te laten belichten. Hij noemt King Crimson, Van Der Graaf Generator en de hoezen van Yes. Natuurlijk Bowie, Pink Floyd, The Moody Blues, Hawkwind, zelfs de Doors.

  Geplaatst , Medewerker

 • John Hiatt

  Bij het lezen van het verzoek van Platenblad om een top 3 van albums van John Hiatt samen te stellen, vlogen het onafscheidelijke paar Slug Line / Two Bit Monsters en daarna Riding With The King meteen door mijn hoofd. Zo klaar, de snelste samenstelling van een toplijstje ooit.

  Geplaatst , Medewerker

 • Alexandria Ocasio-Cortez

  Bij DWDD ging het over Alexandria Ocasio-Cortez. Na het tonen van een filmpje waarin het spraakmakende congreslid danst op het funky War, schreef Amerika-kenner Eelco Bosch van Rosenthal het nummer doodleuk toe aan Bruce Springsteen. Matthijs van Nieuwkerk corrigeerde hem niet. Dan moet ik het maar doen.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →