Gedraaid

 • Jeff Lynne

  Ik moest denken aan een grap in een aflevering van Seinfeld. Jerry wordt ’s nachts wakker, moet lachen om een grap die in zijn droom werd gemaakt. Hij noteert het, maar de volgende ochtend kan hij zijn aantekeningen niet meer lezen. Als hij ze aan het einde van de aflevering weet te ontcijferen, begrijpt hij niet wat er nu zo leuk aan was.

  Geplaatst , Medewerker

 • David Christian

  Nostalgie. Ik geef het toe. Vrijwel elke keuze is bepaald door een herinnering aan iets dat eerder was. Net als ieder ander worstelen de liedjesschrijvers met een naderend einde, een vergleden verleden en een wereld vol verlies.

  Geplaatst , Medewerker

 • belletjes

  Er is iets vreselijk misgegaan met de esthetiek van kerst, het harde groen en rood, de toe-eigening door mondiale merken, de liefdeloze radiostations met nog maar een paar liedjes in hun platenkoffer, de winkelcentra met de lelijke franje en de schrille klanken vanuit strategisch geplaatste speakertjes, de lelijke gebreide truien.

  Geplaatst , Medewerker

 • Platenblad

  Ook al worden de hoezen steeds lelijker, er blijft genoeg mooie muziek om voor Platenblad een top 10 te kiezen van albums die in 1991 verschenen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Dick Twardzik

  Tien jaar geleden zorgde het Franse radiostation FIP er op werkdagen voor dat ik op tijd wakker werd. Niet al te drukke maar ook geen suffe muziek. Een vriendelijke, licht sensuele stem die af en toe tussen de liedjes door vertelde dat het in Parijs 8 graden was maar in Marseille 16 graden met een zonnetje. Een nummer op een ochtend begin oktober zorgde ervoor dat ik wat sneller mijn bed uitkwam.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →