Gedraaid

 • WattStax

  Voor mijn jongste dochter zocht ik een liedje om haar te sturen voor haar verjaardag. Happy Birthday van Altered Images kwam als eerste in me op, maar dat had een vrij onbegrijpelijke tekst over angst en taart in bad.

  Geplaatst , Medewerker

 • Amanda Petrusich

  Ik heb afgesproken in het café maar ben te vroeg. Op het fonds maakte ik een kopie van een artikel in The New Yorker, een bespreking van A Head Full of Dreams van Coldplay.

  Geplaatst , Medewerker

 • Assurancetourix postzegel

  Of het nu een blokfluit, dwarsfluit of piccolo is die wordt bespeeld, de klanken die op het blaasinstrument worden voortgebracht roepen ergernis op. Niet alleen vanwege de herinnering aan een pril muzikaal verleden waarin allerlei wijsjes door het instrument moesten worden geblazen, lijkt het vooral de klank waaraan men zich al snel ergert.

  Geplaatst , Medewerker

 • Joao Gilberto

  João Gilberto is veel meer zanger dan componist. Hij is de ideale vertolker van liedjes van de grote Braziliaanse liedjesschrijvers Antonio Carlos Jobim en later Caetano Veloso, maar hij maakte zich ook sambaliedjes eigen of blies een platgespeeld Besame mucho nieuw leven in, waarna het zelfs weer een mooi liedje lijkt.

  Geplaatst , Medewerker

 • Joao Gilberto

  Om de zoveel weken, als ik toevallig aan hem denk, tik ik de zoekterm 'Joao Gilberto' in. De grote bossa nova gitarist lijdt een teruggetrokken leven, is 86. Iedere keer hoop ik op de aankondiging van nieuwe optredens maar vrees ik berichten over zijn dood.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →