Gedraaid

 • Talking Heads

  David Byrne is de man waar je niet omheen kunt bij Talking Heads. Het is een zeer muzikale non-muzikant, meer een kunstenaar dan zanger of gitarist, meer een vormgever dan een bandleider.

  Geplaatst , Medewerker

 • Charles Trenet

  In het Nederlandse heb ik niet veel met charmezangers. Liever gezegd, ik heb er nog geen horen zingen die me kon bekoren. En bekoren is nu eenmaal de belangrijkste opdracht voor zo’n zanger. Het zalvende, geruststellende dat dergelijke zangers kenmerkt, is wel aanwezig bij Franse zangers als Charles Trenet of Yves Montand.

  Geplaatst , Medewerker

 • Levon Helm

  In 2011 ging ik naar Amerika voor een reis die van New York naar Boston leidde, met tussenstops in Seneca Falls, Buffalo, Niagara Falls, Philadelphia en een week in Woodstock. Ergens had ik gelezen dat Levon Helm daar huisconcerten gaf, en dat dit een geweldige ervaring was. Ik keek of hij zijn schuur open gooide in de week dat we daar waren, en dat deed hij. Ik kon zomaar een kaartje krijgen en bestelde, ik zou wel zien of ik er ook echt bij kon zijn.

  Geplaatst , Medewerker

 • Jon & the Nightriders en The Young & the Free

  In 1985 kocht ik twee albums bij de supermarkt in de Prinses Irenelaan in Uithoorn. Ze stonden in een uitverkoopbak bij de kassa. Voor een paar gulden mochten ze weg.

  Geplaatst , Medewerker

 • Justin Vollmar

  Een paar jaar geleden schreef ik al eens over de liedjesschrijver Justin Vollmar. Dat hij zeer bedreven is in het bestaan buiten de publieke aandacht bleek eens te meer. Via de mailinglist van Bluesanct, een van de labels die zijn muziek uit brengt, kwam ik uit bij toeval uit op de Bandcamp-pagina van Open Window, een album uit 2016.

  Geplaatst , Medewerker

← Ouder Nieuwer →