Medewerker Dick Broer

 • Robbie & Levon

  Een van de verhalen over The Last Waltz is altijd dat Levon Helm de ster van de show is. Bij de vertoning onlangs in het fijne Filmhuis Bussum viel het mij op dat Robbie Robertson nog meer dan Levon het middelpunt is waar alle aandacht naar uit gaat. Hij dirigeert de boel en regisseur Martin Scorsese laat zijn camera's steeds op Robertson mikken, en die straalt van geluk.

  Geplaatst , Medewerker

 • Americans

  Ik keek naar een aflevering van The Americans op een van streamingdiensten. Het was bij een wending in het verhaal dat ik de losse, melodieuze basnoten en gestrumde gitaarakkoorden hoorde, de drummer roffelen en een jongensstem zingen:

  Geplaatst , Medewerker

 • Gil Scott-Heron muurschildering

  Met Philip - een van de grondleggers van deze site - bezocht ik het FOAM, waar we bijzondere foto’s zagen van Sara Cwynar en Sem Langendijk. Ik weet niet precies waar onze vrije associatie toe leidde, maar ergens halverwege kwamen wij uit op revolutie.

  Geplaatst , Medewerker

 • Amadeus Quartett

  De lichte gehoorproblemen die mij plaagden aan het begin van de virusuitbraak zorgden ervoor dat ik mijn toevlucht zocht in strijkkwartetten. Het was bij toeval dat ik er aan begon, maar daarna kon ik de muziek haast niet meer tegenhouden.

  Geplaatst , Medewerker

 • Maat Saxophone Quartet

  Het programma Diskotabel was mij al vaker aangeraden, maar het kwam er nooit van om op zondagmiddag af te stemmen op Radio 4. Dat doe ik nog steeds niet, want op die middag wil ik iets anders doen.

  Geplaatst , Medewerker

 • Ahmad Jamal

  Oliver Wang van Soul Sides schreef bij het overlijden van Ahmad Jamal dat hij niet alleen wil schrijven over artiesten wanneer ze overlijden.

  Geplaatst , Medewerker